Wanja Wanja Wanja

Först och främst en vädjan till Wanja Lundby Wedin; Snälla avgå inte som ordförande för LO. Med dig vid rodret för LO och med Mona som chef för sossarna kommer borgerligheten vinna nästa val med en promenadseger. So hang in there Wanja!


Jag och min gode vän Bjarne Grankvist roade oss härom dagen med att fundera lite över LO-Wanjas styrelseuppdrag och hur hon egentligen hinner med saker och ting. Utöver hennes HELTIDSUPPDRAG som LO-ordförande sitter hon enligt uppgifter i Media i 24 stycken bolagsstyrelser. Vi gjorde ett litet räkneexempel utifrån hypotesen att ett normalt bolag har ungefär 8 styrelsemöten per år. Det skulle i detta fall ge vid handen 24 x 8 = 192 stycken styrelsemöten för Wanja att närvara vid per år. Det är nästan precis lika många möten som det finns arbetsdagar på ett år. Man behöver kanske inte vara kärnfysiker för att kunna räkna ut att tiden för att hinna med allt detta blir ganska knapp om man dessutom har ett heltidsuppdrag vid sidan om detta som rimligen redan detta borde ta samtliga arbetsdagar i anspråk...

Och hur är det möjligt för Wanja att varje år vid samma tid parallellt läsa 24 stycken årsredovisningar och sakligt sätta sig in i dessa? Eller nej just det...
Det som gör hela denna soppa så mustig och god är ju inte bara det faktum att Wanja beter sig som en stor pajas utan också att hon anser sig vara lurad. Hör nu på gott folk, ni som trodde att de drabbade i sammanhanget var pensionsspararna i AMF. Nejdå! Den det är synd om i allt detta är tydligen självaste Wanja, i varje fall om man får tro hennes eget ord. Hon är lurad och förd bakom Ljuset, av vem har hon dock inte kunnat berätta med någon tylighet.

Tillåt mig en litet mer kritisk analys av saken. Som ledamot i en bolagsstyrelse har man en skylldighet som är fundamental och det är att försäkra sig om att man vet vilka beslut man fattar. Annars kunde det väl egentligen kvitta. Om man saknar förmåga att läsa en årsredovisning kanske man är mer lämpad att göra något annat än att fatta beslut som ytterst hör ihop med densamma.


Till sist några riktiga höjdare som SvD presenterar idag. Fem klassiska citat från Wanja som berör ämnet höga bonusar som hon nu själv frikostigt är med och delar ut.

"Det är oerhört cyniskt och det är vidrigt att se den här arrogansen"  - Arrogansen sa Bill,  - AMF, sa Bull.

"Det som upprör människor, det är mängden pengar oavsett om det är pension eller bonus eller option eller vad han kallar det för"

"Det är oerhört oansvarigt av våra höga chefer att inte orka hålla igen på sina löner. Att de är så gnidna. För det är ju vad det handlar om"

"När man uppfattas som girig, då blir det väldigt obehagligt. Vi har försökt i tio års tid att peka på maktelitens löner, att göra det synligt."

"LO anser att företagen allmänt behöva vara restriktiva med ersättningsprogram som går utöver lön och pension."Kanske borde LO bara lägga till ett extra "L" på slutet så skulle inriktningen på deras verksamhet framgå tydligare för envar.


Kommentarer
Postat av: F.d. sosse som numera är stolt moderat

Haha, bra skrivet! Jag gillar detta, keep up the good work!

2009-04-01 @ 15:43:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0