Kommer kommunen bjuda stenkastarna på saft också?


Ni känner säker till debatten kring Davis cup-machen i Malmö mellan Sverige och Israel om ett par dagar. På grund av säkerhetsskäl kommer matchen att spelas inför tomma läktare. Om Malmökommun var intresserade av att ordna säkerheten inne i arenan skulle möjlighet givetvis finnas att göra detta. Alternativt hade man med lite framförhållning kunnat flytta arrangemanget till stockholm där andra möjligheter till säkerhetslösningar finns. Dock tycks det finnas andra betydligt grumligare anledningar till Malmö kommuns agerande. På detta ämne har den centerpartistiske ledarskribenten Fredrik Jarl skrivit en läsvärd ledare.

Det senaste i raden av FULLSTÄNDIGT OBEGRIPLIGA ageranden från Malmö kommun finner man strax utanför tennisarenan. Bär i åtanke att AFA kommer finnas på plats och lovat se till att använda de medel som krävs för att stoppa matchen.

Utanför tennisarenan ser det just nu ut såhär:


Foto: Drago Prvulovic


Ja ni ser rätt, ett smörgåsbord för den hängivne aktivisten. Hur är det ens möjligt att komma på tanken att placera en ordentlig hög med gatstenar precis utanför skyddsstaketet? Vad sysslar Malmö kommun med? Det som fattas är väl bara att kommunen sänder ut funktionärer för att utfodra aktivisterna så att de inte blir hungriga mit i allt, att kasta sten är minsann slitsamt.


Som någon sa: Är inte detta ett långt mycket allvarligare tillgängligörande än det som behandlas i pirate bay-rättegången just nu?


Världsfrånvänt är vad det är.

Kommentarer
Postat av: Mumin

Riktigt patetiskt är vad det är... Det luktar 1930-tal igen. Nazisterna anordnade kristallnätter, där man utmålade judar som roten till allt ont, därefter erbjöd man vapen och ammunition till SA att löpa amok mot judarna... I Malmö har man i omgångar hetsat mot judarna i diverse olika utspel. Och nu tillåter man att "ammunitionen" ligger framför arenan lagom till att vänsterextremisterna anländer..Hur var det Malmö motiverade att man tog bort publiken från matchen? Jo av säkerhetsskäl. Hur fan kan man då tillåta att dessa gatstenar ligger framför tennisarenan?Hur illa luktar inte sossarnas i Malmös röstfiske i det grumliga vattnet??

2009-03-05 @ 02:30:40
Postat av: Simon Gustafsson

@Mumin:

Äh, sluta. Alla ska alltid dra jämförelser till nazityskland, tydligen oavsett vad målen är. De hetsar inte judar på grund av nationaliteten, de protesterar mot Israels politik. Om de gör det på rätt sätt är långt ifrån säkert, och metoderna är allt annat än rumsrena... men man kan inte jämföra allt med nazismen.Angående tegelstenarna så är trotoaren tydligen redan färdigbyggd, men det är ändå en ganska rolig bild.Hur får du det här till röstfiske? Är mycket nyfiken, för jag ser inte något sätt agerandet, eller situationen, skulle ge sossarna fler väljare.Trevligt med bloggen K-O! Alltid trevligt att få nyheter.

2009-03-06 @ 13:06:36
URL: http://theblast.se
Postat av: Anders

Ja du Karl-Oskar. Kanske ännu en anledning att ta värvning som frivillig i IDF.

2009-03-07 @ 14:19:19
Postat av: Mumin

Simon skrev: "Hur får du det här till röstfiske? Är mycket nyfiken, för jag ser inte något sätt agerandet, eller situationen, skulle ge sossarna fler väljare."Om du inte ser det uppenbara i sossarnas agerande så är du bra naiv. Ilmar Reepalu har själv motiverat sitt motstånd till DC-matchen och fritidsnämndens beslut med att "– En stor del av Malmös befolkning kommer från Mellanöstern. Många har släktingar i Gaza som råkat illa ut. De känner sig frustrerade och arga på Israels ockupation."Genom att uttala sitt motstånd till Israel och att matcherna överhuvudtalet skulle spelas, och genom att markera sin ståndpunkt med det beslut som nämnden tog, så fångar man upp många potentiella väljare ur de grupper som Reepalu hänvisar till.Att man dessutom får se socialdemokratiska kommunalråd runt om i landet, ja även dess partiledare, delta i demonstrationståg under Hamas och Hizbolahs fanor är direkt osmakligt.

2009-03-08 @ 17:58:55
Postat av: Simon Gustafsson

Visst! Säger inte att sossarna inte fiskar röster överhuvudtaget (det är ganska vanligt innom politiken, har jag hört). Däremot så har jag svårt att se ett trotoarsbygge som röstfiske.

2009-03-09 @ 00:34:30
URL: http://theblast.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0